Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Det här är Lekebergs biblioteks e-bokssida. Logga in med lånekort och PIN-kod.
Omslagsbild för Autism i praktiken
Isbn: 978-91-8848-937-1
Förlag: Fantasi & Fakta
Kategori:
Psykologi Medicin & hälsa
Tillgänglig sedan: februari 2023
Uppläsare: Torbjörn Engström
Length: 1 timme 58 minuter

Ljudbok

Autism i praktiken

En person med autism är som en bil med läckande bensintank. Ingen märker något på bilens prestanda, den åker framåt likt andra bilar. Men bilen stannar mycket tidigare än andra bilar - av brist på bränsle.

I motsats till en bil som kan lagas på en verkstad kan man inte "laga" en autist. I stället måste autisten hitta strategier för att hushålla med krafterna.

Autism i praktiken vänder sig till anhöriga och till människor i exempelvis vården och skolan. Boken är fylld med praktiska råd hur du bäst förstår, bemöter och hjälper människor med autism.

Om författaren
Torbjörn Engström jobbar som skötare inom psykiatrisk vård. Han är speciellt intresserad av autism och andra neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Hans önskan är att boken ska hjälpa till att öka toleransen och förståelsen för människors behov.

Sagt om boken
"Autism i praktiken är en liten bok som konkretiserar det som inga diagnoskriterier kan förmedla. En tillgänglig bok, skriven med engagemang och empati för den grupp den beskriver, och med konkreta beskrivningar och tips, som alla kan ta till sig. I mitt arbete har jag själv bevittnat författarens förmåga att skapa kontakt med autistiska patienter och jag har själv haft praktisk nytta av de vardagsnära tips han delar med sig av i denna skrift."
- Louise Chesta, överläkare, specialist i psykiatri

"Boken liknar inget jag tidigare läst av en neurotypisk författare. Här finns en grundmurad empati, djup förståelse för annorlundaskapet och orubblig tro på att människor kan mötas."
- Clara Törnvall, journalist och författare


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone