Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Det här är Lekebergs biblioteks e-bokssida. Logga in med lånekort och PIN-kod.
Omslagsbild för Zelenskyj – i sitt livs viktigaste roll
Isbn: 978-91-8054-588-4
Förlag: Word Audio Publishing
Kategori:
Memoarer & Biografier
Tillgänglig sedan: januari 2023

E-bok

Zelenskyj – i sitt livs viktigaste roll

Tre år efter att den politiska novisen Volodomyr Zelenskyj valdes till Ukrainas högsta ämbete fann han sig själv inslungad i rollen som krigsledare.

Den före detta komikern och skådespelaren har blivit ansiktet utåt för sitt lands modiga och blodiga kamp mot Rysslands brutala invasion. Som son till judiska föräldrar i centrala Ukraina kampanjade Zelenskyj för presidentposten i valet 2019 med löftet att återställa befolkningens förtroende för politiken. Efter jordskredssegern hade han ytterligare ett löfte till sina jublande supportrar: ”Jag kommer aldrig att svika er.” Föga anade han att han snart skulle bli uppmanad att tjäna sitt folk under de mest krävande omständigheter man kan tänka sig och kämpa för sitt lands överlevnad i det kanske värsta kriget på europeisk mark sedan 1945.

I dag försvarar Zelenskyj inte bara sitt folk utan också hela Europas frihet. Hans ledarskap inför Rysslands aggression är en inspiration för alla som motsätter sig det fruktansvärda våld som begås mot Ukraina. Den här boken berättar hans häpnadsväckande historia.

Författaren Serhij Rudenko är en politiskt oberoende kommentator. De sista delarna av boken skrev han sittande i ett bombskydd under den ryska arméns missilangrepp. "Zelenskyj – i sitt livs viktigaste roll" är ett insatt porträtt för den som söker en djupare kunskap om den ukrainske presidenten.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone