Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Det här är Lekebergs biblioteks e-bokssida. Logga in med lånekort och PIN-kod.
Omslagsbild för Rex och Lisa och guldringen
Isbn: 978-91-7987-902-0
Förlag: Nypon förlag
Kategori:
Barn & Ungdom 6-9 år Lättläst
Tillgänglig sedan: januari 2023

E-bok

Rex och Lisa och guldringen

Rex och Lisa är leker i snön med Åsa och Simon. Åsa har en fin guldring, som varit hennes mormors. Men plötsligt är ringen borta. Har någon tagit den? Eller har hon tappat den? Alla letar både ute och inne. Rex tror att han vet vem som har tagit ringen. Nu måste han få Lisa att förstå när han berättar det!

 

Ännu en charmig, rolig bok om hunden Rex och hans människa Lisa. Det är som vanligt Rex som är berättare, och han gör allt för att få Lisa att lyssna på honom. Det är ju han som kan berätta var den försvunna ringen är!

Med varma och humoristiska bilder som förstärker handlingen, får vi följa Rex och Lisa när de löser mysterier i vardagen. Rex älskar sin matte Lisa och hon älskar sin lurviga, matglada och – något lata – hund. Tillsammans är de ett oslagbart team.

 

Detta är sjätte boken om Rex och Lisa, som löser fall. I tidigare böcker har det gällt stulna kex, en försvunnen tand, brev skrivna på kod, en hund som gått vilse och en bok som försvunnit. Böckerna kan läsas helt fristående.

 

Författaren Dori Hillestad Butler älskar bibliotek och har lånekort till sex olika! Hon har två vuxna barn och bor med sin man och hund i Seattle. 

Illustratören Nancy Meyers arbetar ibland i skolan, med att träna elever på att läsa. Hon älskar hundar och böcker över allt annat.

 

Sagt om Rex och Lisa och den hemliga koden:

Spänningen ligger i både hundens smarta slutsatser och om barnen ska lyckas läsa breven. Nancy Meyers illustrationer i mjuka, lätta färger berikar berättelsen med både upplysande och dekorativa detaljer. Det finns flera mindre bilder på varje sida och de är placerade så att de förtydligar texten. Helene Ehriander, BTJ-häfte nr 5/2021

 

Sagt om Rex och Lisa och den försvunna tanden:

Händelserna ses ur Rex perspektiv på ett roligt och fyndigt sätt. Berättelsen är indelad i fem korta kapitel där spänningen byggs upp och läsaren undrar både hur tanden har kunnat försvinna och på vilket sätt den ska hittas. Helene Ehriander, BTJ-häfte nr 19/2020

 

 

Lättlästa böcker från Nypon är ofta något kortare, har alltid ett lättare språk och ett innehåll anpassat för den tänkta läsarens ålder.



EPUB3: Fixed format


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone