Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Det här är Lekebergs biblioteks e-bokssida. Logga in med lånekort och PIN-kod.
Omslagsbild för BANGKOK TWILIGHT
Isbn: 978-91-8973-938-3
Förlag: Media 24 / Digibook
Kategori:
Romaner Deckare & spänning Resor & geografi
Tillgänglig sedan: december 2022

E-bok

BANGKOK TWILIGHT

En svensk ägare går in och tar över i ett thailändskt familjeföretag med syftet att omstrukturera och effektivisera efter den asiatiska krisen 1997, den så kallade Tom Yam Gung krisen. 

En svensk konsult vid namn Karl ankommer till Bangkok utan tidigare erfarenhet därifrån. Han får uppdraget att jobba med utveckling av familjeföretaget som ägs av en mäktig thaikinesisk familj. Någon försöker dölja något – men vad och varför? 

Snart blir han indragen i en händelseutveckling där precis allt kan komma att hända. Det finns våldskapital som trots alla leenden utan tvekan kan användas. Han får många gånger brutalt uppleva kulturskillnaderna som löper som en röd tråd genom handlingen. Det han först såg var bara en yta. Under den finns komplicerade mönster och relationer i kultur, religion, politik och affärsverksamhet och ett maktspel som han aldrig hade kunnat ana. Det berömda thailändska leendet visade sig snart ha många betydelser och blir till en stor utmaning för den nyanlände Karl.

Handlingen växlar mellan de olika miljöerna; företaget, thaikinesfamiljen, Chinatown, ambassaden och svenskkolonin i Bangkok. En ung kvinna ur familjen spelar en allt större roll i handlingen. Men är en romans överhuvudtaget möjlig med en västerlänning?
Romanen inleds med historiska tillbakablickar innan äventyret tar sin början. Romanen har rönt stort intresse och blivit en bestseller bland svenskar och skandinaver i Thailand.

EPUB3: Reflowable


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone