Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Det här är Lekebergs biblioteks e-bokssida. Logga in med lånekort och PIN-kod.
Omslagsbild för al-Qaidas krig : Historien bakom den islamistiska terrorismen
Isbn: 978-91-8050-149-1
Förlag: Historiska media
Kategori:
Samhälle & politik
Tillgänglig sedan: november 2022

E-bok

al-Qaidas krig : Historien bakom den islamistiska terrorismen

Det var en vacker, klar höstmorgon som för alltid skulle förändra historien. Runt om i världen följde miljontals chockerade tv-tittare hur två skyskrapor på Manhattan rammades av passagerarplan för att sedan rasa samman i enorma moln av damm, rök och sot. Där och då inleddes en ny era i världspolitiken, som skulle drabba miljontals människor.

Över tjugo år har gått sedan terrorattentaten den 11 september 2001, men fortfarande lockar budskapet från Usama bin Ladin och hans terrororganisation al-Qaida nya efterföljare. Hur kunde en saudisk miljonär i en grotta i Afghanistan övertala unga muslimer att offra sina egna liv och begå massmord i religionens namn?

Journalisten Jens Nordqvist skildrar i Al-Qaidas krig Mellanösterns historia sedd ur Usama bin Ladins och andra ledande jihadisters ögon. Med hjälp av ny forskning, al-Qaidas egna texter, dokument och brev söker han efter svar på hur den våldsbejakande islamismen uppstod och utvecklades. Boken är den första delen i en trilogi om hur den 11 september förändrade världen.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone