Jump to content
The library informs: Det här är Lekebergs biblioteks e-bokssida. Logga in med ditt vanliga lånekort och PIN-kod. Saknar du PIN-kod så får du komma in på biblioteket och göra en ny.
Cover for Gyckelspel
Isbn: 978-91-8063-272-0
Publisher: Modernista
Category:
Novels
Accessible since: August 2022

E-book

Gyckelspel

Den unga skådespelerskan Félicie Nanteuil uppträder om kvällarna på Théâtre de l'Odéon i Paris, där hon förtjusar alla i salongen. En av de som uppvaktar henne är Chevalier. Han försöker förbjuda henne att ta emot diplomaten Robert de Ligny i sin loge, för att, som han säger, undvika en stor olycka.
Efter att ha de ändå tillbringat natten tillsammans står en man med en revolver utanför Félicies och Roberts dörr. Men det är inte dem han skjuter, utan sig själv.
Gyckelspel [Histoire comique] publicerades första gången 1903. I översättning av Hjalmar Söderberg.

ANATOLE FRANCE [1844-1924] tillhör de stora franska författarna. Hans litteraturintresse väcktes tidigt då han tillbringade mycket tid i sin fars bokhandel. France inledde sin yrkesbana som journalist för att senare debutera som författare. Han var en prominent kulturpersonlighet i Frankrike och påverkade utfallet för Dreyfusaffären. 1896 valdes Anatole France in i Franska akademien och 1921 tilldelades han Nobelpriset i litteratur.


Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone