Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Det här är Lekebergs biblioteks e-bokssida. Logga in med lånekort och PIN-kod.
Omslagsbild för Vem kan laga en trasig själ?
Isbn: 978-91-8892-741-5
Förlag: Sjöbergs Förlag
Kategori:
Memoarer & Biografier Dramatik True Crime
Tillgänglig sedan: februari 2022
Uppläsare: Teodor Lindh
Length: 8 timmar 34 minuter

Ljudbok

Vem kan laga en trasig själ?

”Peter Ahlmans livsberättelse är som en actionfilm, så spännande att man som läsare nästan tappar andan under de dramatiska och alltmer sanslösa turerna. För en tid sedan recenserade jag Sebastian Staksets bok, med en dramaturgi som jag trodde skulle vara svår att överträffa. Men efter att andlöst ha slukat Peter Ahlmans historia kan jag försäkra att den berättelsen inte kommer långt efter.”
– Världen Idag

"... detta är en händelserik, välskriven och intensiv berättelse med budskapet att det finns vägar ut och chanser att ta ut en ny riktning i livet, även när allt ser ut att ha gått itu."
– Filipstads Tidning

Hans mamma var hippie och levde ett gränslöst liv med sex, droger och rock’n’roll. Pappan var en oberäknelig och våldsam återfallsförbrytare. Uppväxten präglades av ett rop på kärlek och bekräftelse. Peter upptäckte våld, droger och kriminalitet. 

Efter några år i den tungt kriminella världen tonade den starka berusning han först känt ut. Dessutom kom insikten att han var beroende och fast i drogerna och kriminaliteten. Hans sinne var kapat. Hjärtat belägrat. Samvetet bedövat. Han hade känt sig som en kung. Nu insåg han att han var en slav. 

Men kaoset eskalerade. Våldet blev grövre. Drogerna tyngre. Ångesten svartare. Psykoserna sjukare. Till slut var alla broar brända. Han hade knarkat ner sig till samhällets botten och var hemlös och hopplös. En dag knackade det på dörren på det tillfälliga boende där Peter bodde. Det var en man som kom med ett allvarligt besked som skulle bli början till något som skulle förändra allt.


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone