Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Det här är Lekebergs biblioteks e-bokssida. Logga in med lånekort och PIN-kod.
Omslagsbild för Skuggor över Kullaberg: om tv-serien Kullamannen
Isbn: 978-91-8019-534-8
Förlag: Lind & Co Förlag
Kategori:
Konst, musik, teater, film
Tillgänglig sedan: januari 2022
Uppläsare: Fredrik Berling
Length: 1 timme 9 minuter

Ljudbok

Skuggor över Kullaberg: om tv-serien Kullamannen

Över jul och nyår 1967 visade Sveriges Television den numera klassiska ungdomsthrillern Kullamannen – en tv-serie som kommit att älskas av flera generationer, även i bokform. I ”Skuggor över Kullaberg” återbesöker vi inspelningsplatserna, möter såväl skaparna av serien som skådespelarna och får en inblick i vad det var som lågbakom Kullamannens storhet. En tv-serie som fortfarande lockar nya, unga tittare och dessutom hålls levande genom en livaktig Facebookgrupp.
I eboksversionen ingår även ett bonusmaterial bestående av intervjuer med regissören och några av tv-seriens skådespelare.
I Stupidobiblioteket samlas texter om de okända och bortglömda delarna ur nöjeshistorien. Kärleksfulla porträtt av udda och excentriska artister, och skildringar av en äldre tids populärkultur, som idag kan framstå som besynnerlig och apart. Texterna är nostalgiska återblickar, fulla av överraskande anekdoter, men sätter också in företeelserna i sina historiska sammanhang. Texten har tidigare publicerats i "Kapten Stofils årsbok" (2012).

Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone