Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Det här är Lekebergs biblioteks e-bokssida. Logga in med lånekort och PIN-kod.
Omslagsbild för Tre generationer krigarkvinnor
Isbn: 978-91-8893-970-8
Förlag: Förlagshuset Siljans Måsar
Kategori:
Romaner Memoarer & Biografier
Tillgänglig sedan: oktober 2021
Uppläsare: Marielle Yrjas
Length: 4 timmar 33 minuter

Ljudbok

Tre generationer krigarkvinnor

Tårarna rinner längs kinderna när insikten om att livet dansar på en skör tråd slår till igen. Det hade varit nära denna gång. Bomben slog ned alldeles bredvid huset. Hon var bara 11 år och hade överlevt ännu ett bombanfall samtidigt som hon vaggade småsyskon i sin lugna och varma famn. Livet för min mormor som växte upp i Oslo under andra världskriget och överlevde både det och fattigdom, har gett styrka till tre generationer krigarkvinnor som här tagit form för att hålla denna osynliga kraft vid liv även till dig.

Vem är kvinnan du träffar? Det var frågan som ställdes av min mor, svaren hon fick av sin man var otydliga, men sorgen i hans röst bekräftade hennes största farhågor. Hon hade blivit bedragen under flera års tid. Inte nog med det – olyckorna avlöste nu varandra och tog nästan knäcken på henne.
Tystnaden omfamnade mig likt en varm famn. Om jag bara hade vridit ratten mer åt höger mot det stora ståtliga trädet så hade allt varit slut. Det hade även alla de känslor som plågat mig sedan barnsben. Men det som fick mig att vakna till var tanken på mina underbara barn som skulle bli moderlösa om jag fullföljde min plan. Insikten slog ned i mig och tårarna kom.

I denna bok får du följa med mig på min resa genom livet och de utmaningar jag överkommit. Kanske känner du igen dig? Möt tre generationer kvinnor vars kamp är överlevnad på ett eller annat sätt. Följ med på en gripande resa där jag, min mor och mormor berättar vår historia. Vi är helt enkelt krigarkvinnor i alla bemärkelser, där svek, sorg, fattigdom och psykisk ohälsa präglat oss – och förstås även berättelsens innehåll. Men vår kvinnliga urkraft lever vidare.


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone