Jump to content
The library informs: Det här är Lekebergs biblioteks e-bokssida. Logga in med ditt vanliga lånekort och PIN-kod. Saknar du PIN-kod så får du komma in på biblioteket och göra en ny.
Cover for Förnya offentlig sektor - igen!
Isbn: 978-91-8940-940-8
Publisher: Whip Media
Category:
Society & Culture Economics & Business
Accessible since: October 2021

E-book

Förnya offentlig sektor - igen!

Offentlig sektor i Sverige fungerar relativt väl tack vare kompetenta människor som vill göra nytta. Men det finns hinder skapade av den tidigare förnyelsen som kallas New Public Management. Gårdagens lösning har blivit dagens problem.

Lennart Wittberg förklarar på ett enkelt och sakligt sätt vad som är problemen och avslöjar skoningslöst de absurditeter som tillåts fortgå utan att skuldbelägga vare sig medarbetare eller chefer. Bristerna beror inte på att det är något fel på människorna inom offentlig sektor. De beror på systemfel. 

En förnyelse behövs. Igen. Problemen är väl kända och lösningar finns. Av det skälet är den här boken onödig. Men en förnyelse är nödvändig och boken ger tips och vägledning. 

Förnya offentlig sektor – igen! bygger på tidigare publicerade artiklar som uppdaterats och kompletterats med mycket nytt material. Den är inte tänkt att läsas från början till slut, utan du kan läsa valda delar och hoppa fram och tillbaka utifrån vad som passar dig bäst.

Lennart Wittberg har mångårig erfarenhet som strateg och utvecklare av offentlig verksamhet och är författare till populära böcker om utvecklingsarbete.Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone