Jump to content
The library informs: Det här är Lekebergs biblioteks e-bokssida. Logga in med ditt vanliga lånekort och PIN-kod. Saknar du PIN-kod så får du komma in på biblioteket och göra en ny.
Cover for Thess- Mitt liv inom LSS
Isbn: 978-91-9865-182-9
Publisher: Soul Sisters Production AB
Category:
Memoirs & Biography Short stories
Accessible since: September 2021

E-book

Thess- Mitt liv inom LSS

Författaren, Mary Elisa Kinlund, debuterar med sin första bok.
Hon är anhörig till en ung vuxen person som har diagnos Adhd, Autism, och medelsvår Intellektuell funktionsnedsättning. Hennes hjärta bultarför personer som har någon form av funktionsnedsättning och som inte alltid har samma förutsättningar som andra har. Hon har arbetat på Gruppboende och Dagverksamhet inom LSS, under flera år. Hon är utbildad undersköterska och Stödpedagog. Under en längretid har hon erfarenhet av hur det är att vara en anhörig till en person som ingår i och är beroende av LSS insatser. 

Boken om Thess handlar om en ung tjej och hennes liv och är skriven utifrån Thess egna tankar och känslor. Hon berättar om vem hon är och hennes intressen, med en känsla av allvar och humor. Hon beskriver fram och baksidor och hur hon upplever sitt liv, i beroende skap av LSS insatser. Boken innehåller bland annat några kapitel med lite information om Adhd, Autism, Intellektuell funktionsnedsättning, lagar, förhållningssätt ochöverklagan av beslut. I kommande bok, kommer en kort beskrivning av fortsättningenpå Thess situation. Sedan kommer boken beskriva och handla om hur man kan uppleva rollen som anhörig. Anhöriga till Thess kommer att medverka i den boken. Även andra anhörigas berättelser kommer att finnas med i bok 2.


Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone