Jump to content
The library informs: Det här är Lekebergs biblioteks e-bokssida. Logga in med ditt vanliga lånekort och PIN-kod. Saknar du PIN-kod så får du komma in på biblioteket och göra en ny.
Cover for 5-minuters deckare. Leo Carring: Fingeraftrycken. Detektivhistoria. Återutgivning av text från 1922
Isbn: 978-91-7863-395-1
Publisher: Bokförlaget Klassiska deckare
Category:
Short stories Crime & Mystery
Accessible since: April 2021

E-book

5-minuters deckare. Leo Carring: Fingeraftrycken. Detektivhistoria. Återutgivning av text från 1922

Mästerdetektiven Leo Carring berättar om ett fall där han hade möjlighet att stoppa ett brott men inte gjorde det.
Trots Carrings varningar blev klienten mördad.

Det här är en av de många korta novellerna om den svenske privatdetektiven Leo Carring som publicerades i svenskspråkiga dagstidningar. Novellen ingår i vår serie ”5-minuters deckare” som är korta och snabblästa.  

Berättelserna om Carring startade den första svenska deckarvågen och han kallas ofta för ”Sveriges Sherlock Holmes”.
De flesta äventyr med detektiven Leo Carring utspelar sig i Stockholm, förutom spännande skildringar av dåtidens brottslighet i huvudstaden så får man också också en inblick i den tidens nöjes- och vardagsliv.
 
Författare till texten är Samuel August Duse (1873–1933). Han började karriären som yrkesofficer vid artilleriet och skrev sina första böcker om sin äventyrliga expedition till Antarktis år 1901. Hans största succé kom med böckerna om Leo Carring, som gavs ut i mängder av upplagor och som också översattes till ett dussintal olika språk.  

Den här texten publicerades ursprungligen år 1923 i tidningen ”Svenska Amerikanska Posten” med titeln ”Fingeraftrycken. Detektivhistoria”.

I den här e-boken publicerar vi originalets text ordagrant och helt utan ändringar; alla namn, uttryck och till och med felstavningar har behållits.Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone