Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Det här är Lekebergs biblioteks e-bokssida. Logga in med lånekort och PIN-kod.
Omslagsbild för Corona, klimatet och det kroniska nödläget
Isbn: 978-91-7893-691-5
Förlag: Modernista
Kategori:
Samhälle & politik
Tillgänglig sedan: februari 2021

E-bok

Corona, klimatet och det kroniska nödläget

»En av världens mest inflytelserika tänkare i frågor om klimat och kapital.« Ola Söderholm

En stridsskrift från en av samtidens mest främsta röster i klimatfrågor


Betydelsen av seklets första verkligt stora pandemi kan inte underskattas. Regeringar talar om krig, samtidigt som de säger att allt snart ska bli som vanligt. Men tänk om normaliteten inte längre är möjlig? Om världen trots allt kan mobilisera sig på det vis som den gjorde våren 2020, borde det även vara möjligt att konfrontera den förödelse som utgör klimatförändringarna.
Corona, klimatet och det kroniska nödläget är en stridsskrift från en av världens främsta tänkare i frågor om människans överlevnad. Andreas Malm kräver att tidens krigstillstånd införs på permanent basis, för att möta en större och farligare fiende. Det finns inte längre tid för förnekelse.

ANDREAS MALM [f. 1977] är fil dr. i humanekologi vid Lunds universitet, författare och politisk aktivist. De senaste två decennierna har han undersökt och debatterat klimatfrågan. Boken Stormens utveckling, allmänt uppfattad som en av vår tids definierande klimatskrifter, har också den nyligen utkommit på svenska.

»Andreas Malm är en av vår tids mest relevanta tänkare. Han är också en stilist som förmår göra beskrivningen av kopplingarna mellan avskogning, uppvärmning, kokta myrkotteungar och utegångsförbud till njutbar läsning.« Helena Granström, Expressen

»Andreas Malm belyser kopplingarna mellan klimatkris och pandemier. En intensiv polemik i kölvattnet av Covid-19.« New Statesman

»Det sprakar om sidorna. En akut viktig bok.« Spectre


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone