Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Det här är Lekebergs biblioteks e-bokssida. Logga in med lånekort och PIN-kod.
Omslagsbild för Sökarna
Isbn: 978-91-9861-176-2
Förlag: Storyhood
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: september 2020
Uppläsare: Erik Bolin
Length: 4 timmar 21 minuter

Ljudbok

Sökarna

Den kultförklarade och nästan mytomspunna filmen Sökarna porträtterar en mörk och hård miljö och fångade träffsäkert upp någonting som då bara var i sin linda, den ökade gäng- och våldsbrottsligheten i ett allt hårdare samhälle. Det här är bokversionen som allting byggde på.

”Andy gick med hängande huvud i riktning mot omklädningsrummet. När han började byta om fick han plötsligt en hård knuff i bakhuvudet. Han vände sig om och stirrade rakt in i ett knivblad.”

Sökarna handlar om ett gäng ungdomars väg in i en allt tyngre kriminalitet. En värld kantad av våld droger och grova rån. Huvudpersonen och ledargestalten Jocke växer upp i fosterhem och glider som tonåring in i allt grövre brottslighet. Hans bäste vän är Ray, en andra generationens invandrare som har sitt hem i skolans skåp.

Med i den innersta kärnan av Gänget är också Gurra som flirtar med droger, samt Andy. Den sistnämnde är gängets hackkyckling som samtidigt skyddas från verkliga faror av sina polare. Vi möter också Helene som är Jockes flickvän. Hon är den enda som kan lirka upp hans stenhårda fasad. "

Sökarna är den första delen i ljudserien "Under ytan" som baseras på klassiska ungdomsfilmer från 90-talet.


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone