Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Det här är Lekebergs biblioteks e-bokssida. Logga in med lånekort och PIN-kod.
Omslagsbild för Rekviem i Villette
Isbn: 978-91-5011-487-4
Förlag: Alfabeta
Kategori:
Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: maj 2012

Även tillgänglig som: Ljudbok
E-bok

Rekviem i Villette

Bryssel 1983. Nattåget från Milano rullar in till Bryssel och en ung mamma hittas mördad i sin sovkupé bredvid sitt sprattlande spädbarn. Flera unga mammor attackeras och skräcken sprider sig för den mystiske "mammamördaren". Ännu en ung kvinna med spädbarn mördas i det studenthem på Rue Marie-Thérèse i Bryssel där juridikstudenten Martine Poirot just flyttat in, och Martine, som ännu plågas av minnet av barnet hon födde i hemlighet i Schweiz, engagerar sig i utredningen. Det visar sig att den unga kvinnan inte var den hon utgett sig för att vara och att barnet inte var hennes. Allt talar för att någon i huset är mördaren. Är det den charmige medicinaren, hans prydliga flickvän, eller den inbundne korrekturläsaren? Eller kanske den gåtfulla hyresvärdinnan? Martine tror att hon är sanningen på spåren – men en dramatisk händelse gör att fallet förblir olöst.

Tolv år senare kommer tolvåriga Caroline Temmerman till den nyblivna privatdetektiven Julie Wastia, Martines tidigare notarie, och vill få hjälp att ta reda på vem hon egentligen är. Hon är barnet från mordet på Rue Marie-Thérèse, och hennes identitet har aldrig blivit klarlagd/fastställd. Samtidigt i Villette utreder Martine ett fall där tre personer hittas ihjälgasade i sin bil. Mycket talar för att det är ett familjesjälvmord, men när Martine får ett brev från den döda kvinnan, Brigitte Debacker, tar utredningen en annan vändning. Varför lämnade Brigitte Belgien hals över huvud 1983? Varför slängde hon bort sitt pass?

Jakten på Carolines identitet och Brigitte Debackers hemligheter sätter farliga krafter i rörelse, och snart är en mördare på jakt efter Caroline. Kommer Julie och Martine att finna honom i tid för att rädda flickans liv? Ett bortglömt postrån, en italiensk cellists tragiska öde och sanningen om en omstridd filmstjärna från 30-talet är några av de pusselbitar som gör att de till slut kan se hela den skrämmande bilden av de tolv år gamla "mammamorden".

Rekviem i Villette  är den femte fristående delen i serien om undersökningsdomaren Martine Poirot, gift med svensken Thomas Heger. För Lärarinnan i Villette tilldelades Ingrid Hedström Deckarakademins pris för Bästa svenska debut. Flickorna i Villette nominerades till Deckarakademins pris för Bästa svenska kriminalroman. Böckerna är översatta till flera språk, bland andra danska och tyska.  Ingrid Hedström är välkänd utrikesjournalist och krönikör på Dagens Nyheter.


Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone