Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Det här är Lekebergs biblioteks e-bokssida. Logga in med lånekort och PIN-kod.
Omslagsbild för På tal om mångfald
Isbn: 978-91-2711-056-4
Förlag: NoK Akademisk
Kategori:
Samhälle & politik
Tillgänglig sedan: november 2011

E-bok

På tal om mångfald

Vad betyder mångfald? Är det att det finns ett antal personer med mörk hy på en arbetsplats eller i en skola? Eller är det andra inre egenskaper som kulturell och social variation begreppet handlar om? Är ökad mångfald i arbetslivet ett självklart mål? Vad händer med de människor som tvingas in i en mångfaldsdiskussion utan att ha redskap att diskutera frågorna?

Leili Falsafi diskuterar mångfald i arbetslivet ur ett individualistiskt perspektiv. Huvudpoängen är att vi måste utsätta det välmenande men otydliga begreppet mångfald för en kritisk granskning. Mångfald är nödvändigt i ett samhälle som förändras men måste bygga på individuella förutsättningar.

På tal om mångfald debatterar mångfaldsfrågorna på ett lättillgängligt och systematiskt sätt. Den är särskilt användbar för personalutbildningar på olika nivåer i företag och offentliga organisationer samt för kurser i personaladministration.

Leili Falsafi är leg. psykolog och arbetar som organisationskonsult. Hon har även studerat tillämpningen av mångfaldsstrategier i internationella organisationer i England. Leili Falsafi är född i Iran.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone